Laulun valo – The Light of the Lied

Tiedote 5.5.2020: Anne Sofie von Otterin ja Bengt Forsbergin peruuntuu koronaepidemian aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi

Joudumme ikäväksemme ilmoittamaan, että marraskuulta siirretty Anne Sofie von Otterin ja Bengt Forsbergin konsertti Helsingin Konservatorion konserttisalissa 15.6.2020 joudutaan perumaan koronaepidemian aiheuttaman poikkeustilan takia. Konservatorion sali on yli 500-paikkainen, emmekä pysty takaamaan turvavälejä myöskään aulatiloissa.

Mikäli olet ostanut konserttilippusi Lippu.fi:n kautta, voit hakea lippurahojen palautusta 29.6.2020 mennessä sähköpostitse osoitteesta peruutukset@lippu.fi. Rahat, joita ei tuohon päivämäärään mennessä ole pyydetty palauttamaan, palautuvat Suomen Lied-akatemialle ja talletetaan rahastoon, jota kerätään tulevia Lied-tapahtumia varten. 

Jos olet ostanut konserttilippusi suoraan Suomen Lied-akatemian tuottajalta, voit lähettää sähköpostia 29.6.2020 mennessä osoitteeseen info@liedakatemia.fi. Kerro viestissäsi lipun varanneen henkilön nimi, lippujen lukumäärä sekä tilinumerosi lippurahojen palautusta varten.

Mikäli haluat tukea Suomen Lied-akatemiaa, voit osoittaa maksamasi lippurahat yhdistykselle. Ilmoita osoitteeseen info@liedakatemia.fi, jos haluat käyttää maksamasi hinnan esim.

  1. ensi vuoden jäsenmaksuun (jos olet jo jäsen ja maksanut kuluvan vuoden jäsenmaksun)
  2. tämän vuoden jäsenmaksuun ja siten liittyä Suomen Lied-akatemian jäseneksi kannattamaan Lied-taidetta, sen opiskelijoita ja kouluttajia koko Suomen maassa. (Tietoa Suomen Lied-akatemian monipuolisesta toiminnasta löytyy esim. sivultamme Facebookista.) 
  3. vai haluatko lahjoittaa lipun hinnan konserttirahastoon, jonka avulla järjestetään uusia Lied-tapahtumia.

Uskomme vakaasti, että tulee vielä aika, jolloin voimme taas kokoontua joukolla nauttimaan Lied-musiikista!

Baritoni Aarne Pelkosen ja pianisti Juho Alakärpän suunnittelema Helsingin konserttisaleihin, kahviloihin ja kirjastoihin levittyvä tapahtuma juhlii runouden ja musiikin liittoa tuomalla yleisön eteen maailmanluokan lied-duon, alakouluikäisiä laulaja-pianisti-pareja sekä suuren joukon nuoria, Lied-akatemian kursseille osallistuneita duoja.

Festivaalin taiteelliset johtajat Aarne Pelkonen ja Juho Alakärppä ovat esiintyneet lied-duona 10 vuotta. Mezzosopraano Anne Sofie von Otterin ja pianisti Bengt Forsbergin duoyhteistyö alkoi jo 1980-luvulla. Helsingin konservatorion konserttisalissa pidettävän konserttinsa lisäksi he opettavat yhteistyössä Sibelius-Akatemian kanssa järjestettävällä mestarikurssilla, johon yleisöllä on vapaa pääsy. Tauno Pylkkäsen ansiokasta laulutuotantoa kuullaan Pohjolan Puccini -konsertissa Melis Jaatisen, Hedvig Pauligin, Tuomas Lehtisen ja Tuomas Juutilaisen esittämänä. Helsinki Lied -kilpailun menestyjät Aurora Marthens ja Elias Miettinen edustavat nuorempaa polvea yhdeksän muun duo-parin kanssa.

Festivaalin tavoitteena on korkeatasoisten konserttien ja liedin erikoislaatua avaavien tuotannollisten järjestelyjen avulla tuoda laulun valoa sekä taidemusiikin vakiintuneille ystäville että ensikertalaisille. Suomen Lied-akatemia on viisivuotisen olemassaolonsa aikana mestarikurssittanut noin sataa nuorta liedparia ammattiopinnoissa ja kouluttanut melkein saman verran liedpareja musiikkiopistoissa ympäri maan. Merkittävä yhteistyökumppani Suomalaisen Laulumusiikin Akatemia tuottaa festivaalin osana yhdysvaltalaisen musiikkitieteilijän ja liedin asiantuntijan Susan Youensin yleisölle avoimet luennon romanttisen liedin synnystä. 

Järjestäjä Suomen Lied-akatemia ry yhteistyössä Suomalaisen Laulumusiikin Akatemia ry:n ja Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kanssa

Lämmin kiitos tuesta Paulon Säätiö, Héléne och Walter Grönqvists stiftelse, Valovalo Oy sekä yksityiset tukijat.


Yhteystiedot

Suomen Lied-akatemia
info@liedakatemia.fi

Liput: 9.7.2019 lähtien Lippu.fi ja ovelta ennen konsertteja.


Copyright Laulun valo Light of Lied – All rights reserved